Nå, på tampen av min trettienårsdag, vil jeg mimre litt om mennesker jeg har møtt de siste dagene.
Da jeg var ute av Heggedalen, tok jeg bussen til Finnsnes for å se om jeg kunne få fikset sekken. Bussjåføren var en trivelig mann som, ikke lenge etter at jeg hadde gått på, stoppet fordi en av passasjerene måtte ut og kaste opp. Bussyke er ikke noe gøy, men det var flott gjort av sjåføren, som bok uansett ikke hadde noen spesielt travel rute.
Jeg fikk tak i en klips på Finnsnes, men den var ikke ideell, så jeg dro til Tromsø.
På kaia gikk det en mann rundt og pratet med folk. Han pratet dessverre ikke med meg, for han fant et svensk par, og svensker var han glad i. Særlig kongen, som sender ham 15000 svenske kroner hver måned. Ikke verst, det.
I Tromsø kom jeg i snakk med en gammel dame fra Hammerfest i resepsjonen. Hun hadde to sønner. En som stadig ble invitert til Arkhangelsk på grunn av sine musikalske ferdigheter, og en som har alle sykdommer i verden, og derfor har blitt helsekostekspert.
Jeg fikk ta del i noe av ekspertisen. Jeg fikk vite at man burde spise rå hvitløk hver dag. Hvis man ikke orker lukta, kan man bruke sitron til å nøytralisere. Sikkert ikke dumt. Hvitløk er jo sunt.
Man burde også ta magnesium, b-vitamin og c-vitamin, men det må være merket Ester-C, på grunn av syreinnholdet. Helst 600 mg per dag.
I tillegg til dette, fikk jeg høre om en annen dame fra Hammerfest som hadde blitt frisk fra kreft etter at hun begynte å gå ut og spise ugress. Hva slags ugress, fikk jeg dessverre ikke vite.
Jeg har ikke truffet så mange i dag. Det er tomt i nesten alle hus. Jeg har ringt på hos flere av dem, så jeg vet hva jeg snakker om.
Ett sted var det heldigvis noen. En dame og en eldre mann. Antakeligvis faren. Der fikk jeg fylt vann på flaskene mine, og jeg fikk vite at stedet het Tømmervika, samt at vinden som blåste var sørvesten.
Til slutt vil jeg nevne to syklister. Den ene med oppakning, den andre uten. Da de kom til enden av sykkelstien, sa den uten at han dro hjem igjen. Sånn gjør de i Sørreisa. Der slår vanlige syklister følge med langtursyklister.
Nye Tømmervik kirke i bakgrunnen. Gamle Tømmervik kirke oppført i 1844 og brant ned 4. November 1987.
Jeg gikk opp og så på den.